No sense FeedbackLa catalanitat també es troba a Twitter

El que fan les xarxes, el que fa el 2.0, el Twitter i els seus 140 caràcters. Al·lucinant el sentiment que es mou també per la xarxa, aquest sentiment català del 10J que molts recordarem per sempre. Que consti que el seguiment de la manifestació “Som una nació” per Twitter ha estat massiva. TV3 tenia els seus punts d’informació molt concrets repartits per la manifestació, però els twittaires estaven dispersos per tot arreu. Això ajudava a tenir una visió des de tots els punts de vista i ajudava a saber qui podia anar avançant, qui no, el sentiment que s’hi respirava i què passava en cada punt.

Sembla ser que Twitter s’ha avançat al mitjà convencional com és la televisió o la ràdio. Informativament parlant, he rebut més inputs de Twitter que no pas dels altres mitjans. Les dades oficials de participació han estat donades a Twitter abans que a TV3. Això és immediatesa de la informació, aixó és interacció i ganes d’explicar per compartir.

Senyors, Twitter i altres xarxes socials s’estan imposant per sobre de molts altres mitjans. Les seves característiques més “tècniques” permeten que sigui molt més interactiu i ràpid. Els hashtags ens permeten fer el seguiment sobre un determinat tema i el #somunanacio ha tret fum. Agrada deixar la teva petjada amb un twitt i agrada veure com tothom es mobilitza per una mateixa causa, es comparteix i s’aprèn de l’estat actual de la qüestió catalana. Moltes visions que s’han compartit ens han dut a una conversa que continuaria donant molt de si.

Molta indignació en veure que TV3 no ha acostat el micro a cap dels participants a la manifestació. Hi ha por? No ho sé, per això estava Twitter, per donar veu a tothom. A la retransmissió de la televisió catalana només he escoltat una vegada que era la primera manifestació 2.0. I amb això ens quedem? Massa 1.0! Una manifestació amb tanta participació necessita la veu de tothom i no només de polítics. És difícil, segur, però crec que TV3 ni s’ha plantejat donar veu als ciutadans.

La propera vegada que es dugui a terme un esdeveniment, més o menys multitudinari, tinc clar que la informació de primera mà la subministrarà Twitter. Els directes a la tele ja no tenen tant de valor…


Trackbacks & Pingbacks

 1. Manifestació 2.0 | eclicktic pingbacked a 6 years, 5 months ago

Comentaris

 1. * daniol says:

  TV3 ha estat hui obsoleta. Salutacions a tots els twitters.

  | Respon Publicat 6 years, 5 months ago
  • * albacortada says:

   Gràcies pel teu comentari!!!😀

   | Respon Publicat 6 years, 5 months ago


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: