No sense FeedbackPersones que comuniquen

Avui he assistit a la presentació del web d’història local de la Biblioteca de Vila-seca. Realment, en un municipi on tothom que hi viu s’hi sent amb les arrels ben plantades, estava assegurada l’assistència de molts. No era d’estranyar, ja que el que hi presentaven tenia a veure amb això precisament, amb la història de Vila-seca.

El que podria haver estat una presentació típica i habitual amb els seus discursos i la mostra del nou web, ha estat molt més. La simple acció d’involucrar a persones perquè comuniquin, expliquin la seva història i siguin el fil conductor ha fet donar-li un punt més d’emoció i realisme. Dos aspectes crucials en la bona comunicació: arribem al públic si despertem en ell sentiments i dotem de credibilitat el que presentem si li donem una dosi de realisme i convicció.

Tan simple i senzill com el que se’n diu l’ús del testimonial en el món publicitari, fa que tot allò que ens transmetin ens arribi amb més veracitat. No dic que un spot sigui millor si tenim testimonis que ens expliquen meravelles del producte, més que res perquè ja ningú s’ho creu. Però en el cas d’una presentació d’aquestes característiques, un acte més pròxim a les relacions públiques, és positiu.

Tothom ha escoltat què deien les persones entrevistades i m’hi jugaria el que fos a que tot el públic ens hem quedat amb alguna de les vivències o anècdotes. Potser no tenim clar quins apartats hi ha al web presentat, o de quin color és el menú, però sí tindrem clar aquest storytelling tan ben integrat a la presentació i ara també, a la nostra memòria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: