No sense FeedbackMàrqueting caní

Els dissabtes i diumenges al matí solc mirar “El encantador de perros” que fan per Cuatro. Un altre programa de característiques similars o, millor dit, el mateix però de marca espanyola és “Malas pulgas”.

No sé si vosaltres teniu la mateixa percepció, però potser el tal Borja Capponi de “Malas pulgas” no fa enganxar tant com el César Millán. A banda de la simpatia que ens puguin causar cadascun d’ells, la diferència més notable és tot el màrqueting que porten incorporat un i l’altre.

César Millán té un compte a Twitter (per molt que potser no el gestioni directament ell), una fan page a Facebook, una altra de la seva fundació i encara una més del gos que l’ajudava a rehabilitar els altres.

Amb tot això crec que no me’n deixo cap. A més, compta amb un extens web, on explica trucs, consells, les gires que està fent actualment, els productes que treu al mercat…

No és comparable, un amb l’altra i amb raó. No em refereixo a ser millor o pitjor, sinó que tot contribueix a que un d’un tinguem millor imatge que de l’altre. Els anys de bagatge influeixen molt en aquesta trajectòria i, evidentment, és molt més curta la de Capponi comparada amb la de Millán. Almenys “televisivament” parlant.

Personalment, aquests factors marquetinians em fan potenciar més la bona imatge que tinc ja predeterminada d’un, rebaixant la de l’altre. Les fan page, el Twitter, els llibres publicats i un web actualitzat i amb molt de contingut ben organitzat, m’aporten simpatia cap al presentador i una bona reputació online. Fa bon ús de tots aquests mitjans i es mostra proper a la gent. Tot això ajuda a que no veiem el César Millán només com un personatge, o només com a presentador d’un programa que trobem fent zàpping. Es tracta de donar personalitat a algú que creiem (i realment és) molt lluny.

A Cuatro hi trobem els dos programes. I al web corporatiu de la cadena podem votar a cadascun d’aquests programes. “Malgas pulgas” obté un 5,9 i “El encantador de perros” un 8. És una dada passatgera o té més significat del que ens pensem?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: