No sense Feedback



Il pericolo numero uno…

Mai havia sentit que “l’anunci del Corte Inglés m’agrada”. Com a molt a tothom li recordava que la primavera estava a punt d’arribar.

Què ha passat aquest any? La música que acompanya l’anunci enganxa i això a vegades és suficient per no fer zapping al moment de veure-la.

Para pa pa pa, I’m lovin’ it! Tothom l’ha cantat, se n’han fet diverses versions i només amb una frase ens transmet tot allò que té a veure amb l’estil americà. Amb una frase cantada sabem que es tracta d’una marca divertida, americana i que agrada.

Els valors no només es transmeten gràcies als eslògans, a les imatges utilitzades, al producte ofert o la identitat corporativa, altres factors com un bon recurs musical poden ser l’ham necessari perquè els consumidors s’enganxin a la marca. Pot ser el reclam definitiu.

“Bayla con Balay” també intenta jugar amb la mateixa estratègia, des de la música i el ball. A hores d’ara sabem que Balay és igual a despreocupació per la neteja d’un forn. Pots passar-t’ho bé en el temps que l’estaries netejant. I trobo que la seva estratègia és totalment encertada. Fa pocs dies el grup de ball d’aquesta marca va aparèixer per un programa televisiu de ball.

Aquesta acció, senzilla a simple vista, pot donar uns resultats molt òptims a la marca. Des del meu punt de vista, en trobo quatre:

–         La marca va estar present al programa desenvolupant una acció que el target rebria positivament, per tant va connectar amb el públic.

–         Mitjançant l’acció ens transmeten el valor afegit del producte o, en aquest cas, també l’USP (pots fer el que vulguis mentre el forn treballa).

–         Notorietat de marca: la presentadora en va fer menció; a més, el grup de ball era el mateix que apareix a l’anunci. És com una nova versió del que seria un product placement. Amb algunes característiques molt diferents, perquè en cap moment vam veure el producte, sinó qui ens el representava.

–         Aquesta notorietat segurament també ajuda a que la marca sigui top of mind, ja que han aconseguit estar present als mitjans sense haver de recórrer a la publicitat convencional, la qual cosa crec que és positiu.

Així que des del meu punt de vista, crec que associar la marca a uns valors mitjançant accions poc convencionals, o recursos musicals, pot ser una gran ajuda per aconseguir uns bons resultats de branding i, conseqüentment, empresarials.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: