No sense FeedbackConverses d’allò més habituals

Filla: Demà vaig a una entrevista de treball!!

Papa: Ah sí? La gent no té feina i tu tens una entrevista… me n’alegro! Com te n’has assabentat?

F: Ah res… vaig posar la meva experiència professional a LinkedIn i Xing. He fet bastants contactes per Twitter que m’ha permès conèixer gent del meu món laboral.

P: Què dius que has fet? I per on has conegut aquesta gent?

F: No res papa no res! Són xarxes socials que et permeten interactuar amb altres persones per establir conversa 2.0.

P: No entenc res. O sigui que t’has trobat amb algú i has parlat d’una feina vaja.

F: Que noo! Que et dic que és una xarxa social. És a Internet papa!

P: Però que no ho veus que t’estan prenent el pèl? No et refiïs de ningú que només coneixes per l’Internet aquest. No vagis a l’entrevista. Segur que és tot una mentida!

F: Ja veig que no t’hauria d’haver dit res papa. Estàs d’un pesat increïble. I com que no entens res d’això… pues ja t’estàs muntant la peli…

P: Si després et passa res, a mi no m’ho diguis. Serà que no t’hauré avisat… Mira, avui mateix els mossos d’esquadra han anat a fer xerrades als instituts. Han segrestat a algunes nenes per entrar al Fesbuk. O com es digui…

F: Facebook papa, Facebook. Perquè aquests no saben el que són les opcions de privacitat… ves…

P: Que què?

F: Val més que ho deixem córrer. És igual!

Algunes generacions encara els costa entendre que les oportunitats de feina també es troben a Internet. Potser de cada vegada més… La conversa es troba en gran part a les xarxes socials, on molts tenim una vida paral·lela amb uns amics que no tenim desvirtualitzats, d’altres sí.

Abans la vida real (em refereixo a la no virtual) ens aportava els contactes suficients per saber on es necessitava algú per treballar-hi. Ens permetia tenir feina a partir d’una entrevista de treball, la qual segurament ens aportava el primer contacte entre l’empresa i nosaltres.

Avui no, això en la majoria dels casos ha canviat. Sí algú vol optar a una feina pot fer servir les xarxes socials des d’un bon principi. Amb elles s’estableix un contacte virtual des del primer moment que ens agreguem. També cal nodrir-les! Però, com vaig dir un altre dia, no podem fer funcionar les xarxes segons els nostres interessos. No es pot agafar totalment el domini d’elles. Si ho fem pot ser que se’ns “rebotin”. No podem forçar a algú que ens segueixi si no ho vol fer, no establirem una conversa pel nostre propi interès, quan abans no li hem dirigit ni la paraula… Les relacions s’han de cuidar virtual i realment. Sempre!

Abans>

Mirar diari -> Subratllar oferta de treball interessant -> Preparar currículum -> Entrevista

Ara>

Obrir perfils a xarxes socials -> Tenir presència 2.0 -> Aportar valor afegit -> Possibilitat d’una entrevista

Cal remarcar que avui en dia has de ser més previsor, actuar tu abans que els altres és fonamental. Amb això vull dir que el currículum ha d’estar fet i permanentment actualitzat si decideixes fer servir les xarxes socials. Tothom mirarà el teu perfil i potser després rebràs una proposta. Mai et faran una proposta sense conèixer res de tu.

Avui en dia ens hem de moure molt nosaltres. Les empreses abans s’anunciaven als diaris. Ara també, però en el món cibernètic cal demostrar abans què ets per tal que tinguis més possibilitats.

Les relacions han canviat! Avui la vida pre-treball ens la podem currar més. De fet, si no ho fem ens minven les possibilitats d’aconseguir una feina o canviar la que tenim. La feina no només la fa el cap de RRHH entrevistant-nos, sinó nosaltres aportant tot el que sabem i som.


Trackbacks & Pingbacks

Comentaris

 1. * laie says:

  Aquesta conversa em resulta molt familiar… Tot i que crec qque potser no tots els perfils laborals tenen aquesta importància al 2.0!

  | Respon Publicat 6 years, 9 months ago
  • * albacortada says:

   M’imagino que l’enginyeria química no tan…jeje! Però tinc la sensació que tots els perfils apuntaran en aquest sentit (en un futur). Merci per comentar Laia😉

   | Respon Publicat 6 years, 9 months ago
 2. Jo he trobat feina tb per internet i uns quants ligues tb!
  Els meus pares, però, segueixen pensant que internet és un portal cap a un inframón diabòlic!

  | Respon Publicat 6 years, 9 months ago
  • * albacortada says:

   Gràcies pel teu comentari. Ja et dic jo que el canvi generacional es nota… xD Fins una altra!

   | Respon Publicat 6 years, 9 months ago
 3. * TOni says:

  Primer de tot, molt bo el blog. Felicitat.
  Si Internet és un molt bon lloc per conèixer gent, per lligar i per trobar feina.

  Però poca cosa més que allò del diari ficat al dia, un canal més pel mateix. A part de les feines pròpies que genera em mitjà, la resta no és més que un canal i una eina de comunicació. Suprimint les barreres comunicatives i estretint les distàncies podem accedir a més ofertes, però també ho fa la resta dels que busquen feina, cosa que porta a que la competència s’incrementi, ens pot portar a fer moltes més entrevistes que en temps passats, pot portar a més dificultats a accedir als mercats laborals a la gent sense experiència, teòricament pot portar a baixades de sous més importants en moments com aquest de crisis (sempre podem trobar bons professionals disposats a fer-ho per menys diners, ens endinsa en a hiper-especialització, pq? en teoria sempre la empresa trobarà amb més facilitat aquell perfil que s’ajusti a la seva necessitat. Dificulta el reinventar-se.

  I com diu el teu pare.. sempre pot passar que et raptin! jaja

  La principal forma de trobar feina consisteix en el que ha consistit sempre: els coneguts, els amics i la família. Ara aquestos si els pots fer també per internet..🙂

  S@lut

  Toni

  | Respon Publicat 6 years, 6 months ago
  • * albacortada says:

   Gràcies pel teu comentari. Pensem diferent, però per això cal opinar! Per veure diferents punts de vista😉

   | Respon Publicat 6 years, 6 months ago


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: