No sense FeedbackFormació o deformació?

“Os habrán contado todas las USP y mierdas de éstas que no sirven para nada”. Aquesta és una de les primeres frases que va pronunciar el meu professor de Taller de Creativitat. Què sabem de cert sobre el món de la publicitat? Uns afirmen que els principis de sempre són encara els efectius. Les USP, les ESP, els GRP i totes aquestes sigles que sembla que ens compliquin la vida, són útils realment?

Molts dels que es dediquen en aquest món des de fa molt de temps són fidels a totes aquestes parauletes que volen “descriure” més tot el que es fa en publicitat quan, en realitat, potser no és tan matemàtic tot. Les USP penso que ja han passat a millor vida. Potser no hi ha una única proposició de venda. Actualment, amb les xarxes socials potser hi ha una intenció de vendre darrere de cada anunci, però el primer pas no comença per aquí. Sinó per comunicar-te amb els teu públic objectiu, per establir una conversa. Serà després quan potser sigui més efectiu pensar en una USP.

Tots estem cansats de sentir promeses a la publicitat. El que realment és efectiu és escoltar, entendre què vol el públic i actuar a partir de les conclusions que en traiem. La competència feroç ha fet que la marca que entengui millor el seu públic sigui la guanyadora. L’anunciant que, amb el seu públic, faci sorgir la química i estableixi una conversa de tu a tu, valorant què vol en tot moment, serà el guanyador.

I els GRP? Aquests són els ídols de tots els que es dediquen a la planificació de mitjans. En principi, aquesta mesura comptabilitza els impactes d’un anunci en qualsevol suport. Impacte? I si mentre fan publicitat jo deixo la tele encesa i me’n vaig al lavabo… Seria normal penso jo. On és l’impacte?

Amb tot això, no vull menysprear aquests termes tan coneguts en comunicació publicitària. Pot ser que fins ara hagin servit en molts casos, però la situació ha canviat i potser s’han de començar a valorar altres “sigles”.

Apostem per valorar les de SEO? Potser seria un bon principi…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: