No sense FeedbackLa marca amagada

No heu acabat mai de veure un anunci i us heu preguntat “què s’anunciava en aquest spot?”. Bé doncs, sembla que aquesta tendència està “de moda”. Hi ha algunes marques que aposten per no mostrar el producte en el seu anunci.

De fet és un repte perquè, qui més qui menys, veu necessària la presència del producte per tal que el públic el reconegui a l’hora de comprar-lo o veure’l per les botigues i supermercats.

Si no recordo malament Kellogg’s Special K va fer el mateix en un dels seus últims spots. Ens mostrava l’objectiu que volia aconseguir aquell producte. Així doncs hi observem dones tapant amb els seus braços la panxa, per exemple, per transmetre que amb Kellogg’s no caldrà que facin aquest gest. Hem de donar gràcies a la veu en off, que almenys ens anuncia de quin producte es tracta. Sense aquesta veu, possiblement ens costaria més encertar que són els famosos cereals.

Doncs bé, això que últimament s’estava veient per televisió i algunes campanyes incògnit (encara que no estaríem parlant del mateix), ja ho ha agafat com a exemple una de les grans multinacionals de béns de consum: Procter & Gamble. No podia ser menys que aquesta marca. La novetat és que ha creat un web on hi podem veure mil i una receptes per poder cuinar. Bé doncs, a simple vista no veiem Procter & Gamble (com és habitual) i tampoc s’hi anuncia cap cuiner, ni res per l’estil. Això sí, s’hi anuncien algunes marques de Procter & Gamble. Però n’hi ha una de més especial, que ha estat el motiu per crear el web, una marca de paper de cuina. Així que el missatge subliminal és fàcil: com més cuinis millor, perquè hauràs de comprar Bounty, el magnífic paper de cuina que t’estic ensenyant mentre veus la recepta.

Gallina Blanca també  té un web específic on hi ha receptes i on veiem clarament que es tracta d’aquesta marca. Però l’estratègia és diferent, jo t’ensenyo la marca i a partir d’aquí tu busca el contingut que t’interessi al meu web. En el cas de Procter & Gamble no és així. La seva estratègia és: si busques receptes de cuina al Google, t’apareixeré jo i, sense voler, estaràs tragant tota la publicitat de les meves marques.

Tot s’ho inventen!! Amb aquestes estratègies no m’estranya que siguin una multinacional de primera…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: