No sense FeedbackEls cotxes ens parlen

Totes les marques transmeten valors. Des d’una aspirina efervescent a la colònia més cara. Aquests valors que ens arriben d’un producte o servei, formen la identitat i imatge d’una marca.

Per tant, tot el que ens transmet no és casualitat, sinó que està plenament meditat perquè la marca tingui una personalitat concreta, com si d’una persona es tractés. Això ens ajuda a identificar una marca i creure-nos-la. Penso que per arribar a l’èxit cal tenir una història pròpia que permeti arribar a les persones de la forma més humanament possible.

Anem al tema: com totes les marques, els anuncis de cotxes tenen clarament un perfil de marca complet amb uns valors afegits indiscutibles. Què us ve al cap si dic Seat Ibiza? Us ve el mateix que si dic Toyota Yaris? El tipus de persona que deu conduir un i altre cotxe, encara que penseu que estic estereotipant, creieu que sol ser el mateix?

En publicitat, moltes vegades (o totes) ens basem en majories. És impossible encertar els gustos de tothom. Per fer-ho, cadascú hauria de disposar d’una marca expressament “fabricada” per ell. Això encara no existeix…

Ara farem memòria. L’últim spot de Mercedes ens mostra un nen petit. Com és aquest nen? El que està clar és que el seu estil, la manera de vestir, l’ambient on es mou… és elegant. És un nen que quan veu el cotxe vol ser adult. Només li falten anys, perquè la manera de vestir ja és pròpia d’algú adult i el lloc on treballa també.

I Toyota? La seva estratègia penso que ha estat molt encertada. Una col•lecció de cotxes es mostren en un únic anunci. Ens mostren com un catàleg de la marca, d’una manera senzilla, però segurament eficaç. En cap moment ens cansem de veure’l i ells hi surten guanyant: és molt probable que hagin estalviat diners mostrant en un sol anunci diversos models. Però a banda d’això, en acabar l’anunci, qui ens parla d’aquests cotxes? Us ho dic: un home formalment vestit, de mitjana edat, amb cabell canós. Potser vol dir experiència, sentit comú i racionalitat… Com veiem tot el que ens comuniquen, també ens transmet.

En el cas de Seat la cosa canvia. No voleu dir que el primer que ens ve al cap quan pensem en la marca és “jove”? És dinàmic, és utilitari, simple… En molts dels anuncis que ha fet Seat hi ha una presència molt important de música, sovint actual i amb un volum prou alt.

No hi ha res en la comunicació de marca (si està ben feta) que sigui casualitat. Tot transmet: des del prescriptor de la marca, fins al color que utilitzen en el seu logo. Identitat, marca, personalitat i valors han de ser tot un pack indispensable i indissoluble, un sense l’altre no viuen. És aquesta la manera de tenir èxit i està clar que aquest només s’aconsegueix explicant una història al consumidor. Una història amb personatges, colors, fil narratiu i valors. Si ens ho expliquen així, segur que ens captiven i ens fan partíceps de la història. L’objectiu: identificar-nos en un anunci.


Trackbacks & Pingbacks

Comentaris

 1. * danigamez says:

  no hi ha res com un bon toyota per molt que algu ara vulgui fer creure que son mals cotxes. i si tens tota la rao. les marques saben construir molt be la seva personalitat.

  fins la propera

  | Respon Publicat 6 years, 10 months ago
 2. * albacortada says:

  i em sembla que ho dius per expieriència😉 merci per passar-te per aquí!!

  | Respon Publicat 6 years, 10 months ago
  • * salinasjavi says:

   Hello, me gusta mucho el de Mercedes, ultimamente lo hechan mucho, tambien me ha llamdo la atención el de Citröen C3 http://www.youtube.com/watch?v=voaYkQ4OA3Y

   SAludos

   | Respon Publicat 6 years, 10 months ago
   • * albacortada says:

    Muchas gracias por pasarte por aquí! El spot de Citröen C3 es guapísimo, pero es curioso que el chico que “conduce” ponga primera cuando realmente vuela… en fin, ya ves en que me fijo…xD
    Gracias a ti tengo unos iconos de redes sociales decentes en mi bloc!! Mil gracias😉

    Publicat 6 years, 10 months ago


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: