No sense FeedbackLlei inútil?

Avui és dia d’estrena d’aquest bloc. WordPress m’ofereix uns avantatges quant a l’estadística de visites que a Blogspot es troben a faltar! Esperem que sigui una etapa millor per treure més profit de tot el que vaig escrivint.

Anem al tema del qual pretenc parlar avui per encetar aquest bloc. En concret és una notícia que afecta de ple als anunciants i, sobretot, tots aquells que les seves marques tenen a veure amb la cosmètica i el culte al cos. M’estic referint a la llei recent aprovada que prohibeix l’emissió a la televisió d’anuncis que promoguin el culte al cos.

En primer lloc, diré que és una llei aprovada (suposo) amb tota la bona intenció del món. Vivim en un món on la nostra imatge de cada vegada és més important, fins i tot és vital, tant que és exagerat. Són moltes les persones que s’obsessionen en això, sobretot aquelles que no tenen una personalitat molt formada i són vulnerables a crítiques, influències i algunes revistes o anuncis, tant de TV, internet o premsa.

Per tant, des d’aquest punt de vista, s’entén que es prohibeixin aquest tipus d’anuncis, ja que fruït d’aquests a part de la influència de molts altres factors, pot ser que una persona arribi a patir les greus conseqüències psicològiques i físiques d’obsessionar-se amb el seu cos i la seva imatge.

D’altra banda, i potser exercint una mica d’advocat del diable, penso que totes aquelles empreses que venguin productes que ajudin a baixar de pes (si és que realment hi ajuden) i d’altres com les que ofereixen operacions o tractaments (com Corporación Dermoestética) rebran un “despreci” per part del mitjà televisiu. Dic això perquè penso que paguen justos per pecadors. Evidentment hi ha part de la població que no podria veure un anunci d’aquests productes o empreses perquè l’afectaria obsessionant-la fins a un punt extrem. Però crec que no s’han d’oblidar les persones que comprarien aquest tipus de productes i no estan “malaltes” i pateixen en extrem pel seu propi cos.

És més, tots els anuncis d’aquestes marques, en concret la publicitat de productes per aprimar-se, intervencions quirúrgiques o tractaments de estètica, només es podran emetre des de les 10 de la nit fins a les 6 de la matinada. I jo dic, persones que puguin ser propenses a patir anorèxia o bulímia, o que fins i tot l’estiguin patint, no miraran la televisió a partir de les 10 de la nit? Precisament,  les estadístiques ens diuen que l’anorèxia nerviosa afecta a l’Estat espanyol a una de cada 300 noies d’entre 12 i 24 anys (estudi de Josep Toro  del Servei de Psiquiatria Infantil i Juvenil, Hospital Clínic de Barcelona). Una noia de 16 o 18 anys no es quedarà mirant la tele fins les 12 de la nit? Trobo que és fàcil…

Potser he anat massa enllà pensant tot això i, de fet, potser és difícil opinar d’un aspecte que afecta desgraciàdament a la salut de moltes persones. Però penso que hi ha una bona voluntat darrere d’aquesta llei, encara que potser acaba sent una mica inútil…


Trackbacks & Pingbacks

Comentaris

 1. * Òscar says:

  ei, hola!

  | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
  • * albacortada says:

   hola Òscar! m’has trobat ràpid!😉

   | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
 2. * Antoni says:

  felicitats nova etapa! petons

  | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
 3. * Anabel Sáiz says:

  Hola, Alba. A seguir fent exercici de de llibertat en aquest blog! Anabel

  | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
  • * albacortada says:

   Això esperem! Gràcies Anabel

   | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
 4. * danigamez says:

  Aquestes lleis espero que serveixin per alguna cosa. La llei de d’horari infantil dels mitjans de comunicació la incompleixen gairebé totes les cadenes televisives. Ahir vaig mirar El Diario d’Antena 3 i hi apareixia una escena degradant.

  Un home de 38 anys no havia perdut la seva virginitat i una de les seves “amigues” el van dur al programa perquè conegués una “donar de companyia” o el que és el mateix, una puta, perquè li fes perdre la virginitat. I tot això amb horari protegit. Ens passarem la llei per on sigui? Passarà el mateix amb la llei que vol prohibir en qualsevol espai públic el tabac?

  Quin país…

  | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
  • * albacortada says:

   Merci pel comentari! Està clar que al país on estem no es respecten gaires lleis, ni les que proposen ells mateixos. La de comunicació audiovisual també donarà molt per parlar, el que no sabem és si també es respectarà. Pel que entenc ara no hauríem de veure res de corporaciones dermoesteticas ni cap producte per aprimar durant el dia. Però com bé dius, potser la llei també se la passen per on volen… Gràcies!

   | Respon Publicat 6 years, 11 months ago
 5. * seruji says:

  Hola Alba! benvinguda a wordpress. Un altre dels avantatges en front de blogspot és que la gent et trobarà més facilment.
  fins aviat!🙂

  | Respon Publicat 6 years, 11 months ago


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: